2016/03/09

Travel with Tereza Black: Peace of mind in AMSTERDAM

I když si pařížský život užívám, co můžu, není na škodu čas od času změnit prostředí. Začala jsem totiž pomalu cítit takový ten nastupující stereotyp a přistihla jsem se, že mě začíná vytáčet každá blbost. Neustále se motající lidi, stále stejné baráky, moje ubohá francouzština...


Nejvyšší čas vycestovat! Plán zněl jasně: Romantika v Barceloně! Jenže můj chlap mohl jen na prodloužený víkend (ach ten pracující lid!). A já stále měla před tímhle výletem 4 dny volna, a tak jsem si řekla: Baby přece nebude sedět v koutě!

 A tak jsem naplánovala na poslední chvíli trip č. 2: Amsterdam! Vyrazila jsem sama a nelituju! Zažila jsem 4 dny nekonečné pohody a relaxu.  Nemusela jsem se nikomu přizpůsobovat, mohla jsem si udělat své dlouhé fotopauzy, aniž by si někdo stěžoval, že zdržuju, mohla jsem očumovat jakkoliv  dlouho všechny výlohy, jíst a pít cokoliv, vzít si na sebe cokoliv, prostě miluju tuhle svobodu!
Barcelona s mužským doprovodem byla úžasná zase jinak. O tom ale zase někdy jindy ;)

Dneska žádné dlouhé povídání, spíš fotky na nasátí atmosféry. Příště se rozpovídám trochu prakticky, abyste se případně mohli inspirovat a vyrazit taky. Povím vám, jak si užít Amster během 72 hodin, vidět od každého něco. Přitom se ale nehonit jako japonský turisti z foťáčkama, ale spíš si užít město na pohodu. Plus jsem stihla vyrazit i na celodenní výlet k moři a za větrnými mlýny, a úplnou náhodou se dostat na koncert mé oblíbené kapely (bylo to božííí). Máte se na co těšit ;).


O Amsteru jsem slyšela spoustu věcí a stejně jako ostatní, mě dostala zdejší atmosféra, uvolněnost a architektura. Vystoupíte si z autobusu a první, co vidíte, jsou stovky kol a nezaměnitelná vůně marijánky. Pak vás učarují typické baráčky a všudypřítomná voda, mosty, lodě, hausboty, mini uličky, originální obchůdky, pouliční umění...
Byli jste už taky v Amsterdamu? Co uchvátilo vás :)?
































1 komentář: