2014/10/06

Aupair / Aupair Couple: Jak najít rodinu?



Rozhodli jste se dobrovolně podstoupit křest ohněm a stát se aupair nebo aupair párem? Supr, tak teď ještě sehnat povedenou rodinku.
Ok, dám vám pár tipů, jak na to. Existuje spoustu článků a názorů, jak a kde rodinu najít, většina z toho jsou podle mě kecy a skrytý nabídky agentur. Takhle sem to udělala já:

1) Aupair

Před pár lety jsem strávila pár měsíců v Irsku jako aupairka a jelikož mě bylo sladkých devatenáct a bála sem se, co mě za hranicema může čekat, tak sem i já jako skoro všichni ostatní uvažovala o agentuře. ZAPOMEŇTE NA TO. Je to zbytečný, vážně i pro toho, kdo se necítí dostatečně jazykově vybaven, ušetřený 4 tácy, který byste nacpali do agentury, vražte radši do letenky, pořádný rozlučkový party nebo do rychlo-nalejvacího kurzu AJ před odletem.

Zaplatit agentuře neznamená automaticky, že se o nic nemusíte starat. Jo, ona za vás vybere nějakou rodinku, ale taky vám jich nedá moc na výběr. A hlavně nezaručuje, že to nebudou žádný úchyláci, hele, to agentura fakt vědět nemůže.



Zkuste to sami


Agentury měly smysl před patnácti lety a více lety, kdy vyrážely do světa první aupairky, net měl málokdo a rozhodně nebyl plný možností jako je dnes. Já sem si rodinu našla sama přes portál aupair-world.net. Jsou tam registrovaný rodiny i aupair z celýho světa. Vytvoření profilu a základní funkce jsou zadarmo (bohatě to stačí, netřeba mít premiový účet). Důležitý je profil naplnit potřebnými informacemi, hlavně do jaké země chcete jet, odkdy a na jak dlouho, a jestli máte nějaká specifika, co se týče typu rodiny (počtu děcek, venkov/město, postižený). Pak musíte dostatečně představit sami sebe, kdo jste, jak vypadáte, proč chcete být aupair, vaše předpoklady atd. atd. Prostě omrkněte profily jinejch holek a nějak to sesmolte. Samozřejmě je to celé v AJ (nebo v jazyku země, kam chcete jet).

No a pak zkoukněte families. Můžete si je vyfiltrovat podle celkem podrobných požadavků. Pokud jste si vybrali nějakou, která se vám líbí, kontaktujte ji. Zkontaktujte jich hodně. Rodiny dostávaj denně mrtě mailů třeba i 100, takže nepočítejte moc s tím, že se vám to napoprvé povede. Rodiny vám můžou napsat sami od sebe, ale spíš čekaj, jaký holky se jim ozvou na jejich výzvy.

Až vám někdo odepíše kladně, máte čas si je pořádně proklepnout (a oni vás). Ptejte se jich na vše potřebné, zkuste si je vygooglovat, najít na fb, dneska je tohle všechno dost jednoduchý...


2) Aupair páry

Vyrazit do ciziny ve dvojici je lákavý (když teda máte do té dvojice někoho). Pojen aupair pár málokdo zná, tady je článek, kde to víc rozebírám. Holka se nejčastěji stará o dům, děti, psy, kluk o zahradu, řízení.
Je zde taky trochu těžší najít rodinu. Poptávka po téhle službě je, problém je, že zatím není vhodný zprostředkovatel (nějaký agentury možná, ale nic moc). Za nejlepší variantu považuju inzertní server gumtree.com. Inzeruje se tam kde co ale když do fulltextovýho vyhledávače napíšete aupair couple nebo live in couple, kategorie jobs, pár inzerátů vám vyjede. Live in couple je taková ještě zajímavá alternativa, jde často o pozice pinglů nebo pomocník do nějakýho B&B nebo penzionu. Není to špatný, hlavně, když už v pohostinství máte nějaký zkušenosti. Co sem koukala, tak některý ty hotýlky byly úžasný! Jo a nebo to může být i práce na rodinné farmě.

Hele třeba tady příklad: http://www.gumtree.com/p/live-in-nanny-jobs/country-living-au-pair-couple-needed-in-herefordshire/1082829862


Tak to je asi všechno, co mě teď k tomu napadá:).

Zatim

TBlack











Žádné komentáře:

Okomentovat