2016/03/28

Výprava do Barcelony a jak málem žádná nebyla


Sotva jsem se vzpamatovala ze zážitků z Amsterdamu, už jsem seděla v letadle směr Barcelona. No dobře...tak jednoduchý to zas nebylo. Co by to bylo za dovolenou bez trochu dobrodrůža na začátku. 


katalánská vlajka s Barcelonou v pozadí


To si to tak v klidu balím, vybírám si oblečení, nikam nespěchám, na letišti Charlese de Gaulla jsem vlakem RER za hodinku, máme jenom příruční zavazadlo, není kam spěchat, přítel je navíc ještě v práci, plán je potkat se ve vlaku. Když už se pozvolna vydávám na cestu, volá: " Kde seš? Někdo zase asi skočil pod vlak, takže jsou všechny spoje zrušený, budem muset najít něco jinýho."
Merde! Co už, nenaděláš nic.

No znamenalo to, že jsem musela vystřelit rychlostí blesku hledajíc přitom na mobilu alternativní spoje s tím, že se s přítelem potkáte až na letišti (když to dobře dopadne). Rozhodla jsem se pro spoj s dvěma busy. Chápete, že to vzhledem k k dopravní špičce kolem šestý hodiny nebyl úplně nejlepší nápad, že?

Znáte takovej ten pocit, když nejvíc spěcháte a jste v buse/vlaku, který se sune tempem metr za minutu,a vy nemůžete dělat vůbec ale vůbec nic? Pak zajede do takovejch končin Paříže, kde byste i taxika sháněli marně a vy modlíte se, abyste to zatracený letadlo stihli. Můj drahý Francouz na tom byl ale o něco hůř, byl totiž v autobuse asi čtvrt hodinu za mnou. Takže jsem měla stres dvojnásobnej. Já totiž vim, co je to skoro nestihnout letadlo, stalo se mi to už v Londýně a takovej úprk na gate jste ještě neviděli, kam se hrabe rodina McCallisterova ze Sám doma :D.
Nakonec jsem na letišti měla ještě půl hodinky k dobru, bezpečnostní kontroly se nějako flákali totiž. Ještě že tak, díky tomu to nakonec stihl i Guillaume. No to by bylo pro začátek. 

Jinak už nás žádná pohroma nezastihla, užili jsme si katalánskou metropoli se vším všudy. Jelikož jsem dneska už vyplácala všechny znaky na úvodní historku, nebudu vás dál zatěžovat zásadními informacemi z Barcelony, ty přijdou až s dalším dílem. Dneska se pojďte pokochat fotkama pro nasátí atmosféry ;).

Byli jste v Barce nebo se tam chystáte? Podělte se v komentářích!


Tak samozřejmě na začátek Sagrada Familia - katedrála, kterou bez jeřábu jen těžko vyfotíte, protože se dokončuje hromadu let a ještě to hromadu let bude trvat (prej na výročí 100 let od smrti Gaudího, tak uvidime), i tak je to ale úchvatná stavba. Jako ale mohl to Gaudí vymyslet drobek jednodušejc, že jo :D


Úžasný dechberoucí interiér katedrály 



Ty tmavý úzký uličky jsou prostě boží, my jsme tam byli na začátku března, ale věřim, že hlavně v létě jejich stín oceníte.




Park Güell - tak tam jsme nešli, prošli jsme si to celý kolem, ale nechtělo se nám čekat ve frontě dovnitř, ale odsud jsou takovýty nejvíc klišé obrázky z Barcelony.


Casa Batlló - vila od Gaudího -  a sem jsme taky nešli :D
Bylo to pekelně drahý, ale až budu bohatá, tak tam zajdu, protože podle fotek je ten interiér úúžasnej.



 To byla strašně rozkošná lanovka!


 Ale my jsme si to všechno poctivě prošlapali pěšky, protože jsme mladí a v kondici :D



 Na kopci Montjuïc


 Och, ach, Barcelona jako na dlani z kopce Montjuïc

 Pláááž, smočila jsem si nohy, byla děsná kosa!










6 komentářů:

  1. Super článek! :-) Bez "dobrodrůža" by to prostě nešlo! :D A do Barcelony se chystám, tak se budu těšit na pokračování :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokračování je konečně na světě, snad tě inspiruje, bon voyage ;)!

      Vymazat
  2. Já jsem jedno léto dělala au pair kousek od Barcelony a kdybych se nakonec neodstěhovala do Asie, plánovala jsem se tam vrátit nastálo. Za mě prostě nejkrásnější město. :)
    Jinak tohle adrenalinové cestování nezávidím, ale tak aspoň má pak člověk na co vzpomínat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Do Barcelony se chystám v létě se spolubydlící, díky tvým fotkám se tam těším ještě o dost více! Moc ti to sluší Terezko :)
    Já v Rumunsku 15 minut před odjezdem zjistila, že mi pokojská vyhodila lístky na autobus :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuju, je to skvělý místo :)! Hehe, tak to je docela pech! Jak jsi to vyřešila nakonec :)?

      Vymazat