2014/10/28

Seriál MY UK 5 - Pět naprosto dokonalých anglických dezertů

Další díl seriálu My UK 5, kde vždy vybírám 5 skvělých, inspirativních nebo naopak 5 podivných a hloupých věcí, se kterými se tady v Anglii můžete setkat :).


Dneska bych vám chtěla představit pět anglických dobrot kvůli kterým nemůžu a nemůžu shodit přebytečný kilogramy. Bohužel si ale nemůžu pomoct, jsou úžasný! Prodávají je dokonce i v marketech balené a jsou skvělé z kvalitních surovin, to mě udivilo. Takže jsme stále zasobený :)

1) Scones

Tyhle prostě vypadající vdolečky jsou dokonalé! Jsou naprosto jednoduché na výrobu (mouka, máslo, mléko, vejce, rozinky, kypřící prášek..odkaz na recept níže). Kouzlo chuti spočívá v servírování, scones se nejčastěji podávají teplé (buď přímo z trouby nebo je ohřejte v mikrovlnce na necelou minutu) namazané máslem a džemem, třešnička na dortu je pak šlehačka. Spolu s kávou či s černým čajem s mlékem ideální kombinace!

Mary Berry's Devonshire scones - Mary Berry's Devonshire scones

obrázek a recept zde

2) Apple/ Rhubarb pie

Klasika, kterou určitě všichni znáte, já tomu říkám taková anglická obdoba štrůdlu (který miluju!). Skvělá je jak jablečná tak rebarborová verze.

A v Tescu stojí celý koláč 1 libru :D!

Apple pie

obrázek a recept zde

3) Cupcakes & Muffins

Myslím, že také není nutné představovat. Cupcaky jsou moderní napříč food blogy. Nejhezčí je na nich velikost a variabilita. Prostě 1000 a 1 způsob jak je udělat. Spoustu lidí se ptá: Jakej rozdíl je mezi muffinem a cupcakem? Odpovím obrázkem:



4) Carrot Cake

Taky začal bejt hodně populární v Čechách. Nejspíš proto, že si myslíme, že když se tam přidá mrkev budeme zdravější a hubenější...problém tohohle dortu je ovšem v tom, že je tak dobrej, že místo jednoho kousku si dám vždycky dva, takže pro mě není zdravej at all.



Obrázek a recept zde

5) Trifle

Prostě pompézní puding :D, Dolů se dá ovoce na to piškoty nebo piškotové těsto, na to puding a na to spoustu šlehačky, jsou různý metody vrstvení, důležité ale je přidat trochu sherry nebo jinýho alkoholu (to mě vždycky baví, když tam můžu nalít trochu veselýho pití :D).



obrázek a recept zde

Žádné komentáře:

Okomentovat